NEDEN COĞRAFYA ÖĞRENİYORUZ?

    Böyle bir soruya cevap vermek için öncelikle coğrafya kelimesinin anlamını bilmemiz gerekir. Coğrafya; tüm evrendeki teknolojik değişikliklerin yanı sıra dünyanın evren üzerindeki yeri ve dünya üzerindeki bir yeryüzü parçasını, bir bölgeyi, bir ülkeyi belirleyen, niteleyen fiziksel, ekonomik, biyolojik, insansal ve siyasal gerçekliklerin tümü anlamına gelmektedir. 

    İnsanlar bulunduğu yaşama ve bölgeye adapte olabilmek için özellikle coğrafya bilgisine ihtiyaç duyar. İnsan yaşamının geçmişte nasıl olduğu, şimdiki zamanda ihtiyacı olan gelecekte de ihtiyacı olacak olan faaliyetleri yürütebilmek ve gelecek yaşamda nasıl hareket edileceğini tespit edebilmek için coğrafya büyük önem arz eder
   
   Kişilerin nüfusun artışından etkilenmesi ki bu aralar çok fazla bir nüfus artışı olmakta, ihtiyaçlarının nerelerden karşılanacağını bulmasında coğrafi bilgiler bize yardımcı olur. Yer şekilleri, yer hareketleri, hava şartları, yaşam şekilleri gibi tüm bunları etki altına alır ve başlangıçta insan yaşamını daha sonra da yaptıkları faaliyetlerin yaşadıkları bölgeye etkilerini araştırıp onları tespit eder.

    Belli aralıklarla dünya üzerinde belli hareketler olur; kıtasal ayrılmalar, kaymalar, kuraklıklar vs. Coğrafya biliminin güncel olarak bu değişimleri takip edip haritalara işlemesi gerekir.Tarih hesaplamaları, saat hesaplamaları için de coğrafya çok önemlidir.

    Genel olarak yaşamakta olduğumuz dünya gezegeninin evrendeki yeri ve üzerinde devam eden yaşam faaliyetleri ile ilgili tüm hareketleri ve değişiklikleri bilimsel olarak konu alan coğrafi bilgilerin devamlı takip edilmesinin yanı sıra doğruluğu da çok önemlidir. Gelecek kuşaklara aktarılacak bu bilgiler tüm canlıların yaşamlarını etkileyecektir.

    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ESKİ DÜNYA HARİTALARI

COĞRAFYAYA YARDIMCI BİLİM DALLARI

COĞRAFYANIN İLKELERİ